Tuesday, December 15, 2009

Mahalnyer...

bila org tanya aku brapa rege pump aku.. aku normally akan try to twist the situation by telling them kat "sini mahal.. i got it kat US so cheaper"

so kalau org tanya lagi.."kat sini brapa?"

maka terpaksa lah aku jawab "DUA HEBUU HENGGETTT"

dan as expected org akan cakap "uihhhh mahalnyer..."

ye la mmg la mahal...
bih tu ko beli henbeg LV la coach la haper la tak mahal????
ader aku komen nko bazir2 duit?

anyway...

i normally would say balik "mmg aaa... tapi aku tak yah kuar duit beli susu langsung..2 tahun tuhhh.. cuba kira.. sebulan katerla RM200 (kurang2 tuh). sila darab dgn 24 bulan..."

tak ke balik modal dah tuh..

kalau nyusu *ehem* tak sampai 2 tahun *ehem* (aku ler tu) pun dah balik jugak modal..

well anyway.. byk lagi pump yang elok and affordable. ada ofismate mr p, nyusu for 2 yrs, pakai avent manual jer pun...costs only RM219.90 tau..

nak dgn tak nak jer...

************************

hari tu susu aku kurang giler2 sampai tinggal 2 botol
pas tu aku pump giler2 sampai dpt 8 botol! wootttt!!!

pas tu...
pas tu..
huhuhuh
pas tu....

aku demam..
aku sakit...
aku pegi team building..

maka susu aku pun tinggal SEBOTOL jer... muakakakak..

ada aku tensi?

TIDAKKK...

aku dah beli setin pediasure...
aku dah saiko sofeya berulang2..

"nanti2 susu mama habis.. minum pediasure k?"

nko tanak minum... nasibb...tak der choice dah skang...

kang lapau2.. minum jugak kan?

4 comments:

FBI said...

heheh... i knowwwwwww.... i oso face the same thing... tapi bila aku ckp dah 7 tahun i guna, for 3 kids, haaaaa... senyapp!! :P so far ada sorang je member aku ckp harga RM1600 is affordable, heh!

Konot said...

tambah lagi sorang beb.. aku!!!

Dot said...

Aku sokong ko.....
Utk anak kan, aku rather beli pump yg mahal drpd aku beli LV or Coach.......for investment utk future anak2 apa salahnya!!!!! Ini laa mentaliti orang....bila utk anak2 tak mo melabur, tp kalo tang lain yg rasanya tak penting, suka lak!!!!

Konot said...

iye dot... maka cepat2 ler nko menambah no 4 plak... muhehehehhe