Monday, November 30, 2009

dokter kata...

sofeya and her elder sister balqis kena HFM (hand foot & mouth) disease. :(

untuk cerita selanjutnya sila baca kat sini.

bersempena dah jumpa Dr Khairul, aku pun tanya lah dia "camner budak ni dokter, dia tanak minum formula milk"

lalu dokter pun berkata "then that's tough... mmg susah kalau mcm tu."

adehhh... sungguh ler jawapan yang tidak memberangsangkan..

dokter kata.. top up dgn makan ler byk2. kalau dah dia tak nak sgt nak buat mcm mana. he said "she's a clever girl kan.. mmg tak nak minum susu lain"

mmg ler clever sgt.. clever nak suruh aku pump and pump jugak susu supaya aku maintain kurus muakakaka.

anyway since mulut dia penuh ulcer skang.. dia agak kurang nyusu. sampaikan pagi tadi nenen aku bengkak.. dpt ler aku pump 4 oz :)

so i tot to myself.. ada la hikmah.. time2 cenggini dpt la aku kompol stok susu kan?

NOOOOOOOOOO...

tadi thari aku tepon, maid aku cakap dah habis 2 botol ni.. nak ambik tak susu beku?

bih tu..takkan nak bior anak aku kebulur kan?

ambik ler...

dah ler.. aku nak pump..

doakan kejayaan aku.. ewah.. cam nak ambik exam la plak..muahahha

2 comments:

toughcookie said...

darling... yesterday i met up with a friend of mine and she told me that masa nak wean her baby off bm, she mixed bm with formula dalam satu botol. you might want to try... so since you can't reheat or refreeze yang dah frozen tu, try ask your maid to campur susu kat dalam fridge... mula2 mebbe mix one scoop dulu supaya tak obvious sangat the taste is different... lelama agaknya ok kot... boleh tambah pulak 2 scoops susu (40ml-80ml) with your milk and so on and so forth.

Konot said...

tc, you are one genius woman!!!!
tak terpk la plak cara tu... will try nanti!

well, i guess mmg kena byk sabar nak wean off baby fr BM ni.. bukan keje senang apparently.

i used to be susah hati takut anak tak nak BM dulu..now that dah melekat sgt dgn BM.. susah hati the other way round la plak.. iskk!